Inghetata de catina si zmeura

de Ela68 in Dulciuri, 26 Aug 2013 | 9564 vizualizari

 

Ideea de a face inghetata de catina mi-a venit saptamana trecuta. Pentru ca stim cu totii cat este de buna catina pentru imunitate, anul trecut am pus la borcan cu miere pentru utilizarea ei pe timpul iernii. Din pacate, n-am cules-o de pe codite si a fermentat.
Anul acesta am reusit o alta metoda de pastrare si anume am dat-o prin blender, apoi am strecurat-o, obtinand astfel un sirop fin. La aceeasi cantitate de catina am adaugat miere.
Atat de mult mi-a placut gustul acestui amestec incat primul gand a fost sa creez o inghetata acrisoara , aromata, sanatoasa si plina de culoare.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr catina
  • 500 gr zmeura
  • 200 gr caju
  • 250 ml lapte de cocos
  • 300 gr miere de salcam
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de catina si zmeura:

Se pune la hidratat timp de 2-3 ore caju-ul. 

Se spala bine catina si se pun in robot fructele pana ce sunt bine zdrobite. Pentru eliminarea samburilor si obtinerea unui suc fin se dau prin strecuratoare. Din 200 gr de catina rezulta 80-90gr suc. La fel se procedeaza si cu zmeura.  

Cele 200 gr de caju hidratate se amesteca cu zeama de lamaie si se mixeaza la un robot performant pana se obtine o crema fina.

Intr-un castron mai mare se combina sucul de catina si zmeura, laptele de cocos, mierea si pasta de caju , amestecandu-le pana ce mierea este bine inglobata.

Se toarna compozitia in masina de inghetata sau se da la congelator si se amesteca din 20 in 20 minute. 

Se decoreaza dupa preferinta, dar musai cu frunzulita de menta, ca-i tare draguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de catina si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Semifreddo de capsuni