Am fost tentata initial sa scriu "dementa" :))) dar chiar daca e demential de buna...e totusi inghetata CU menta :))
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana  deven pufoase ca o crema. Se  adauga laptele fierbinte, se omogenizeaza si  se pune din nou pe foc, pana se ingroasa putin compozitia. Se lasa la racit.
Intre timp se bate frisca si se amesteca cu mascarpone. Dupa ce compozitia de oua s-a racit se adauga cate putin in amestecul de frisca, amestecand continuu. La sfarsit se toarna siropul de menta si se omogenizeaza.
Se da la congelator timp de ~ 1 ora, pana se intareste. Se omogenizeaza, apoi se pune in strat peste o foaie de napolitana. Se acopera cu cealalta foaie, se preseaza putin si se da la congelator.
Dupa 1 ora, cand s-a intarit suficient se pune deasupra o greutate, sa se lipeasca bine foaia de napolitana.
