Inghetata de pepene rosu

de nilgun in Dulciuri, 29 Iul 2013 | 12727 vizualizari

 

Inspiratie de pe google...Gavril Rodica

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. miez de pepene rosu
  • 125 gr. iaurt si inca 125 gr. in completare
  • 200 gr. frisca
  • 4 linguri miere de albine plus inca 2 linguri in completare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene rosu:

Pepenele se curata de coaja si samburi. Cantarim sa avem aproximativ 600 gr. miez curat de pepene. Se pune intr-un vas si se blenduieste pana obtinem o pasta fina. Completam apoi cu 4 linguri miere, 125 gr. iaurt si frisca batuta. Blenduim in continuare.

Punem apoi compozitia intr-o forma de chec si o dam la congelator. Dupa 2 ore o scoatem si ii zdrobim acele de gheata. In mod normal, dupa alte 2 ore se blenduieste din nou pentru a fi mai fina si se serveste. Avand in vedere ca era destul de tarziu cand am pus-o a doua oara la congeator, am lasat-o peste noapte. A doua zi dimineata, am cioplit-o sa zic asa cu o lingura ca sa o zdrobesc. Mi se parea ca nu e suficient de dulce si cremoasa, si am mai completat cu 2 linguri de miere si 125 gr. iaurt. 

Am pus o portie sa mananc pe loc cu fulgi de ciocolata deasupra, restul compozitiei l-am pus intr-un recipient de plastic si am introdus din nou la congelator. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene galben