Inghetata de vanilie cu sos de cirese

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 6 Iul 2011 | 5879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Inghetata:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 300-400 ml frisca
  • Vanilie
  • ~10 piscoturi
  • Sos de cirese:
  •  250 g cirese
  • 150 g zahar
  • 5 g Tort-Gelee transparent
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu sos de cirese:

Inghetata:

Ouale se separa. Albusurile se pot congela si se pot folosi la checul acesta delicios. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa. Laptele se toarna peste crema de oua,se omogenizeaza si se pune amestecul intr-o cratita. Cratita se pune la foc mediu aprox 10 minute,amestecand incontinuu sa nu se prinda de vas.  Dupa ce s-a ingrosat putin se pune vanilia si se lasa la racit Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu cealalta compozitie.

Amestecul obtinut se pune intr-un vas de plastic cu capac si se da la congelator. Se scoate de 3 ori,din ora in ora si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata. Cand scoateti a treia oara,dupa ce mixati turnati compozitia intr-o tava de chec se tapetata cu folie alimentara sau de aluminiu,si se lasa la congelator 2 ore,apoi se acopera cu piscoturi(puse pe latime),apoi se baga din nou la congelator si se lasa peste noapte.

Sos de cirese:

Cireselor li se scot samburii si se acopera cu zahar. Se lasa 1 ora la frigider,apoi se pun intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa. Dupa ce da in cateva clocote se adauga praful de tort-gelee si se mai fierbe 1 minut. Se pune sosul intr-un castron si se lasa sa se raceasca.

Inghetata se scoate foarte usor din forma si se lasa 30 minute la frigider inainte de servire. Se serveste felii impreuna cu sosul de cirese.

Puteti renunta la piscoturi si sa o serviti globuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu sos de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (12)

La Ancuta 1

06.07.2011, 22:11

Lau 1

06.07.2011, 22:17

super

lilik 1

08.07.2011, 19:43

suuuper delicioasaaaaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala