Galbenusurile si indulcitorul se mixeaza pana se albesc. Se adauga amidonul, se incorporeaza bine in crema de galbenusuri, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se lasa la racit si se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.
Peste compozitia foarte bine racita se toarna smantana pentru frisca, se amesteca bine, apoi se pune in vasul masinii de inghetata (tinut 24 ore la congelator). Se proceseaza timp de cca 20 de minute, pana cand inghetata se va intari. Adaugam zmeura si procesam in continuare, timp de cca 10-15 minute.
In cazul in care preparati inghetata fara masina de inghetata mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitia de oua racita. Puneti vasul la congelator, apoi il scoateti din ora in ora si mixati inghetata, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.
Inghetata se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru cca o ora, apoi se serveste.
Pofta buna!