Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!

de RuxyRux in Dulciuri, 7 Iul 2015 | 4766 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Minunat la gust, in dar sotului meu drag de ziua lui!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 100 ml Martini
  • 6 galbenusuri
  • vanilie
  • 200 gr zahar brun
  • 1 lingurita amidon
  • 3 cani de cafea indulcita dupa gust( eu pun de obicei la cana obisnuita de lapte, ca marime, 2 lingurite cu varf de cafea si doua lingurite de zahar brun)
  • 2 esente de rom
  • 300 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • cacao pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!:

Tiramisu reţetă originală

Intr-un vas pe foc mic, punem galbenusurile cu zaharul, amidonul,  vanilia si Martini, lasam sa se ingroase, amestecand tot timpul. Cand incepe sa fiarba, dam cateva clocote, amestecam bine si apoi racim imediat compozitia. Eu de regula scufund vasul in altul plin cu apa rece.

Mixam frisca lichida si o lasam deoparte( nu exagerati cu batutul ca nu cumva sa o transformati in unt).

Crema de ou racita o amestecam cu un tel cu mascarpone, apoi punem in cateva transe peste frisca si omogenizam cu mixerul.

Preparam cafeaua, o indulcim si punem esenta de rom, amestecam apoi foarte bine.

Vom inmuia pe rand fiecare piscot in cafea si vom aseza primul rand. Deasupra punem crema, urmeaza al doilea rand de piscoturi inmuiate si deasupra crema ramasa.

Presaram cacao trecuta printr-o sita deasupra si dam prajitura la rece pentru minim 3 ore.

E o nebunie delicioasa, va garantez!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota Diplomat, cu portocale