Este o inghetata pe care am descoperit-o de curand, este foarte fina si cremoasa si poate fi asortata cu diverse toppinguri, dupa gust si imaginatie. Inghetata de baza are un singur ingredient: bananele si o poti consuma asa. Textura e foarte fina, e dulce de la zaharul din banane si foarte aromata. Eu am adaugat si ciocolata topita, care a rezultat in chocolate chips.
Cureti bananele de coaja, le tai in cate 2-3 bucati si le pui la congelator intr-o punga. Cand sunt inghetate, le scoti si le pui in blender (sau le pisezi cu ciocanul de bucatarie ori facaletul, daca nu ai blender). Topesti ciocolata pe baie de aburi si o torni peste bananele mixate. Le amesteci putin cu blenderul si servesti.
1
In loc de ciocolata poti pune miere, pentru o varianta mai slab calorica.
2
Poti adauga dupa dorinta: stafide, fructe uscate, nuci, alune, fulgi de ciocolata, siropuri, unt de arahide etc.