Inima salbatica

de naomy in Torturi, 22 Iun 2011 | 4222 vizualizari

 

este un tort foarte MARTINI BABY.....de fapt el a fost cauza si inspiratia:)

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • se face un blat obisnuit din 5 oua cu multa cacao
  • PT CREMA CARAMEL
  • eu am folosit un plic de crema caramel DR OETKER si 50 gr unt
  • PT CREMA CIOCOLATA
  • 250 gr fulgi de ciocolata
  • 200 frisca lichida
  • 50 gr unt
  • PT SIROP
  • 200 de apa
  • 5 ling de zahar brun
  • 1 ling cacao
  • 30  martini rosu
  • ALTE INGREDIENTE:
  • 30 cirese dintr-un compot( ciresele se pun in cele 70 de martini rosu de seara pana dimineata).
  • 70 martini rosu
  • o gelatina de cirese
  • florori de ciocolata pt decor.

     

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima salbatica:

CREMA DE CIOCOLATA

Se pune frisca la foc mic ( atentie sa nu fiarba ) si cand este calduta se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca pana se topesc fulgii si se formeaza o crema ,apoi se ia de pe foc si se adauga untul.

SIROPUL

Se pune la incalzit  apa impreuna cu zaharul si se da un clocot.  Se ia de pe foc si se adauga cacaoa si se lasa la racit. Cand e rece punem cele 30 de martini si siropam tortul.

Se taie blatul in doua si se siropeaza bine.

Separat se prepara crema dupa instructiunile de pe plic si nu uitam sa adaugam si untul. Dupa ce crema e gata umplem tortul si peste crema asezam uniform ciresele fara samburi. Acoperim tortul cu cealalta parte a blatului si deasupra punem gelatina. Cand gelatina s-a racit imbracam intregul tort in crema de ciocolata si il decoram cu florile de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima salbatica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort red velvet sau catifea rosie