Inimioare cu ciocolata

de Lau in Prajituri, 7 Mar 2011 | 3826 vizualizari

 

special de 8 Martie pentru toate bucataresele

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri faina cu varf
  • esenta de portocale
  • coaja de portocale
  • un varf de sare
  • crema:
  • 350ml lapte
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 3 linguri de zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu ciocolata:

se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul, laptele, esenta si coaja de portocale. Se amesteca usor, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine.

Crema:se pune laptele la foc. Separat se amesteca praful de budinca cu zaharul si putin lapte. Cand a fiert laptele se ia de pe foc, se adauga praful se amesteca bine, se pune din nou pe foc amestecand pana se ingoasa. Se ia de pe foc.

Ungem formele cu putin ulei si tapetam cu un pic de faina punem o lingura de aluat o lingurita de ciocolata iar deasupra iar o lingura de aluat,repetam pana terminam,dam tava la cuptorul incalzit pana se rumenesc deasupra,

se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca