Islere

de Panacris in Dulciuri, 19 Noi 2012 | 4633 vizualizari

 

Ca tot a venit mama la noi, am facut alta varianta de islere;)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat
  • · faina 300 g.
  • · margarina Rama 200 g.
  • · zahar 2 linguri
  • · sare iodata 2 g.
  • · zahar vanilinat 1 plic
  • · iaurt 25 ml.
  • · amoniac 1 lingurita
  • · lapte caldut 2 linguri
  • · ou 1 bucata
  • Ingrediente pentru crema
  • · unt 80% grasime 250 g.
  • · zahar tos 300 g.
  • · Glazura de ciocolata 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Faina se amesteca cu margarina, oul, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic.

Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele obtinute se pun in tava tapetata cu foaie de pergament si se pun la copt, in cuptorul preincins pentru cca. 20 de minute la foc mediu.

Intre timp untul se freaca cu zaharul tos pana se omogenizeaza. Islere se unesc cu aceasta crema. Se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece pana a doua zi.

Aceste islere trebuie facute cu 3 zile inainte de a fi servite, deoarece in prima zi sunt foarte crocante, (mai bine spus foarte tari!!!).

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

Lau 1

19.11.2012, 20:58

deyutzky 1

19.11.2012, 21:36

tre sa le incerc si eu ca demult imi cam fac cu ochiul

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 10:12

noroc cu mama

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PASCA FARA ALUAT