Jambalaya cu pui si carnati

de mirela0911 in Pui, 1 Aug 2011 | 4620 vizualizari

 

De cum am vazut-o in revista i-am pus gand rau, asa ca am trecut la treaba. Sursa este revista Click!

 

INGREDIENTE

  • 300g orez
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ardei iute
  • 2 tije de telina
  • 400g piept de pui
  • 200g carnati subtiri
  • 2 lg ulei de masline
  • 2 frunze de dafin
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • 700 ml supa 
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambalaya cu pui si carnati:

Se spala bine orezul dupa care se lasa timp de 20 minute la inmuiat. Se clateste cu apa rece si se pune la scurs.

Intre timp, se pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si se prajeste carnea de pui taiata bucatele mici. Se adauga si carnatii taiati in felii potrivit de groase si se mai lasa doua minute dupa care se da deoparte.

Intr-o cratita se incinge o lingura de ulei si se pune ceapa taiata marunt la calit. Se adauga carnea si carnatii, ardeii grasi taiati fasiute si tijele de telina taiate marunt. Se amesteca, apoi se pune ardeiul iute tocat marunt (nu am folosit unul intreg ca prea tare pisca), usturoiul pisat, rosiile (oparite, curatate de coaja si taiate bucatele), se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, dupa care se mai adauga frunzele de dafin si cimbrul curatat de pe crenguta.

La final, se pune si orezul, se amesteca usor, se toarna supa si se acopera cu un capac. Din momentul in care da in fiert se lasa 5 minute, dupa care se da vasul acoperit la cuptor pentru 15 minute (eu am transferat totul intr-o tava de yena, am pus capacul si am dat-o la cuptor).

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambalaya cu pui si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu morcov si busuioc