Jardineira cu carne de vita

de cristeena20 in Vita, 2 Iun 2014 | 11233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne de vita(pulpa)
  • 1 ceapa, 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper, cub knorr, praf de usturoi cu ardei; pasta de ardei rosu
  • 1 pahar de vin alb
  • cimbru verde
  • foaie de dafin
  • 1 chilli
  • 4 linguri pasta de rosii (sau 1 pahar suc de rosii)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1/2 dovlecel verde
  • 1 cana de mazare
  • 4 cartofi
  • 1/4 varza dulce
  • 1 mana de paste fussili
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jardineira cu carne de vita:

- Carnea se taie cuburi potrivit de mari.

- In cratita punem ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline si apoi dupa 3 minute adaugam usturoiul pisat. Mai lasam sa se caleasca bine si adaugam carnea. Amestecam sa se rumeneasca pe toate partile si adaugam morcovii taiati rondele sau buduri, ardeiul la fel taiat patrate mai marisoare. Punem pasta de paprika, sare, piper, cubul knorr, pasta de rosii sau bulionul, cimbru verde , dafinul si stingem cu vin alb. Lasam putin sa scada vinul 5 minute, amestecand si apoi turnam apa fierbinte. Punem 1 chilli maruntit si acoperim. Dupa cca 20 minute adaugam mazarea, varza taiata nu foarte marunt, dovlecelul cu coaja cu tot (curgette)   si cartofii cuburi. Mai aduagam apa daca e nevoie si acoperim, lasand sa fiarba la foc mediu. Cand legumele sunt fierte aduagam pastele si apa cat sa treaca peste ele...si acoperim inca 7-8 minute. La final presaram cu patrunjel verde tocat . 

- Este o mancare cu un gust minunat de legume  si carnea de vita este o carne usoara, deloc grasa. 

TIPS-URI

1

Carnea mea a fost destul de tanara, asa ca nu a necesitat sa fiarba mult . Daca a voastra este mai dura, faceti mai intai tocanita de carne, fierband cat e nevoie si abia cand e aproape fiarta adaugati legumele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jardineira cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tocana din coada de vitel