Jeleu (peltea) de mere

de Lau in Conserve, 10 Aug 2021 | 6571 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cotoare,coji de mere
  • 4 l apa
  • 1,4 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu (peltea) de mere:

Merele le spalam si le curatam de coaja si le dam prin razatoare, le calim cu zahar si scortisora sa avem pentru iarna.

Cotoarele si cojile nu le aruncam pentru ca le folosim la jeleu, eu am adaugat si cateva mere.

Punem intr-un vas adanc (eu am folosit ceaunul) apa cat sa acopere si punem pe foc sa fiarba pana cand devin moi si intra usor furculita in ele.

Strecuram zeama obtinuta si pasam bine, astfel sa extragem toata zeama din ele.

Masuram lichidul obtinut pentru a sti cat zahar sa adaugam.

Fiindca merele mele au fost foarte dulci, am pus 700 g zahar la 1 l de lichid.

Adaugam zaharul si zeama de lamaie si punem sa fiarba la foc mic, amestecand ocazional si spumam de cate ori este nevoie.

Facem proba ca la orce dulceata, turnam jeleul in borcane uscate si le intoarcem cu fundul in sus, le acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca bine dupa care le putem depozita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu (peltea) de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

Turta dulce - Descopera reteta perfecta pentru sarbatori!

pe 19.11 la 20:30

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrarea strugurilor pentru sezonul rece