Jumari

de Adi in Porc, 22 Dec 2014 | 8224 vizualizari

 

Chiar daca nu sunt chiar sanatoase, macate cu masura, sunt tare gustoase alaturi de o ceapa rosie sau mustar.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina proaspata de porc
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingura ulei sau untura topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari:

Slanina de porc se taie in fasii de aproximativ 3 cm latime, apoi fasiile se taie in cuburi.

Se aseaza cuburile de grasime intr-un vas incapator, si se presara sare peste ele.

Se da vasul la rece de pe o zi pe alta, sau cateva ore pentru a patrunde sarea in slanina.

Se ia un vas cu fundul gros, de preferinta un tuci si se adauga in el untura topita sau uleiul, apoi se pun cuburile de slanina.

Se pune vasul pe foc cu intensitate mai mica la inceput si se amesteca din cand in cand cu o spatula de lemn, apoi cand slanina incepe sa se topeasca, se mareste intensitatea focului.

Se lasa vasul pe foc, mestecand din cand in cand, pana cand jumarile sunt frumos rumenite, aproape uscate.

Se scot cu ajutorul unei spumiere, intr-o sita lasandu-le sa se scurga bine de grasimea de pe ele, apoi se pot servi.

Sunt bune atat calde cat si reci!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

23.12.2014, 21:11

Uite cine e maestru in jumari!

mirela0911 1

28.12.2014, 09:30

Exact cum imi plac mie!

Panacris 1

23.01.2015, 08:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita in straturi