Jumari de porc

de Bunica in Porc, 17 Feb 2021 | 10119 vizualizari

 

Am avut nevoie de ceva untura si am luat 2,500 Kg. slanina.Printre  bucatile de slanina s-au gasit si cateva mai impanate:)))))si am facut jumari.Ca tare bune mai sunt!

 

INGREDIENTE

  • 2,500 kg. slanina
  • 200 ml. apa
  • sare dupa gust
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc:

Bucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie.

Se taie in bucati cam de 2/2cm.

Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa .
Pune vasul pe foc.

Cand incepe apa sa fiarba pune bucati de slanina .
Prajeste-le mana se auresc bine si devin crocante.

Scoate-le din vas ,sareaza si lasa la racit.

Untura obtinuta se pune in borcane si se pastreaza pentru diverse preparate.
Se servesc reci cu ceapa/usturoi si paine calda.......ine are:)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc