Kaiser de casa

de Bunica in Mezel de casa, 13 Ian 2014 | 15825 vizualizari

 

Cand am cumparat carnea pentru Craciun, am gasit la macelarie o bucata de carne cu putin os .Era in vitrina alaturi de capul de piept. Era frumos impanata, cu putin zgarci,ce sa mai lungesc vorba......................."tanam buna"pentru facut kaiser.

 

INGREDIENTE

  • 800 g. carne de la pieptul porcului
  • 250 ml. vin negru
  • 250 ml. apa
  • 2 foi dafin
  • 2 lingurite sare mare(de muraturi)
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 lingurita sare pentru mujdei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiser de casa:

Bucata de carne se taie in 2 sau 3 parti (dupa cat e vasul in care pui la fiert).

Se pune in vasul de fiert.

Adauga vin,apa,foile de dafin,sare si piper.

Se fierbe la foc moale pana intra usor furculita in carne.

Intre timp se curata si piseaza usturoiul.

Se face un mujde foarte concentrat.

Cand carnea este fiarta,se scurge vinul in care a fiert si se toarna deasupra mujdeiul.

Se lasa in mujdei 5-6 ore ,dupa care se scoate si se lasa la scurs.

Eu am legat -o cu ata si am agatat-o la fereastra pana dimineata.

Cand este bine scursa  se da cu boia de ardei.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiser de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kaiser de casa