Ketchup de casa

de mimmi in Conserve, 21 Oct 2012 | 13104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii,
  • 5 ardei kapia,
  • 2 ardei iuti,
  • 1 capatana usturoi,
  • 3 cepe,
  • 1/2 telina radacina,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • crengute de busuioc proaspat,
  • frunze dafin,
  • sare,piper,
  • oregano uscat,
  • boabe de coriandru,
  • 2 linguri otet,
  • 250 ml suc de rosii,
  • 150g zahar,
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Incepem sa taiem ceapa,telina.ardeiul si usturoiul marunt,dupa care intr-o tigaie incapatoare,le calim impreuna,in uleiul de masline.Cand incep sa se inmoaie legumele,adaugam condimentele,zaharul.sucul de rosii si incepem sa taiem cuburi rosiile spalate,adaugandu-le si pe ele in tigaie. Lasam totul la fiert pana scade lichidul,obtinand o consistenta cremoasa.Luam tigaia de pe foc si lasam cca 15min sa se racoreasca amestecul,dupa care blenduim pentru a obtine o pasta fina.Acum in functie de consistenta dorita,mai putem adauga suc de rosii,eventual condimente,dam din nou la foc cca 10 minute. Turnam ketchupul cald in sticlele spalate,.sterilizate si tinute la cald in cuptorul incalzit,dupa care le tinem la cald in paturi pana se racesc,a doua zi la locul lor,pana pregatim urmatoarea pizza sau de ce nu un sandwich sau chiar o carnita la gratar. Spor la treaba si sa aveti

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
KETCHUP PICANT