Langosi unguresti

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2011 | 35801 vizualizari

 

Am murit de pofta cand am vazut langosii lui Sidy.
Am facut si eu si tanjesc din nou sa mai fac.
Sunt deliciosi si foarte satiosi.
Reteta o am de la mama soacra care mi-e tare draga.

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri mari smantana grasa
  • o lingurita zahar
  • un cub de drojdie de 25g
  • sare
  • lapte caldut pentru framantat(cam 400 ml)
  • ulei(pentru framantat si prajit)
  • smantana si cascaval pentru uns langosii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi unguresti:

Se face o maia din drojdie,zahar putin lapte si faina.Se lasa la crescut 15 minute.

Se pune restul de faina,ouale,sare,cele 4 linguri de smantana si se incepe framantatul adaugan treptat lapte caldut.Se framanta foarte bine pana coca devine moale.

La sfarsit se adauga cateva linguri de ulei(eu am pus de masline) si se framanta inca 5 minute.Se lasa la crescut 20 minute.

Se fac cu mana placintele si se coc in ulei de floarea soarelui fierbinte.

Se ung cand sunt fierbinti cu smantana in care am pus putina sare dupa gust si se rade din belsug cascaval deasupra.

Am facut cativa langosi umpluti cu branza de oaie si marar verde tocat.

Mi-ar place sa va pot servi cu langosi sunt deliciosi,trebuie neaparat sa faceti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi unguresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete din branza si cascaval cu marar