Lapte de pasare

de adela1981 in Dulciuri, 21 Iul 2012 | 5037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie/ 2-3 plicuri zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Intr-o cratita mai larga se pune la fiert laptele cu putin zahar si cu zaharul vanilat. Se bat albusurile spuma, se adauga jumatate din zaharul ramas si se bat in continuare pana ce spuma s-a intarir bine. Se ia din spuma cu o lingura si se pune la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba cateva secunde pe o parte si pe cealalta, dupa care se scot cu spumiera  intr-un bol mai mare. Galbenusurile se freaca  cu restul de zahar, apoi se toarna laptele peste si se tine pe foc moale, amestecand pana incepe sa se ingroase putin.  Apoi se toarna peste  bulgarii de albus. Se serveste rece! 

Pofta dulce!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sim0na 1

22.07.2012, 13:48

Dulcele preferat al sorei mele.. eu.. nu pot

Lau 1

22.07.2012, 14:00

bun

Ina 1

22.07.2012, 21:46

de cand nu am facut...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]