Lapte de pasare

de adela1981 in Dulciuri, 21 Iul 2012 | 4993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie/ 2-3 plicuri zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Intr-o cratita mai larga se pune la fiert laptele cu putin zahar si cu zaharul vanilat. Se bat albusurile spuma, se adauga jumatate din zaharul ramas si se bat in continuare pana ce spuma s-a intarir bine. Se ia din spuma cu o lingura si se pune la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba cateva secunde pe o parte si pe cealalta, dupa care se scot cu spumiera  intr-un bol mai mare. Galbenusurile se freaca  cu restul de zahar, apoi se toarna laptele peste si se tine pe foc moale, amestecand pana incepe sa se ingroase putin.  Apoi se toarna peste  bulgarii de albus. Se serveste rece! 

Pofta dulce!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sim0na 1

22.07.2012, 13:48

Dulcele preferat al sorei mele.. eu.. nu pot

Lau 1

22.07.2012, 14:00

bun

Ina 1

22.07.2012, 21:46

de cand nu am facut...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]