Lasagna cu spanac

de Ina in Lasagna, 12 Sep 2016 | 5181 vizualizari

 

Ador lasagna in orice combinatii 

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna
  • 500 g frunze spanac congelate
  • 1 ceapa mare
  • 80 g unt
  • 100 g cascaval
  • sare / delikat
  • piper
  • Sos bechamel:
  • 80 g unt,
  • 80 g faina,
  • 800 ml lapte
  • delikat,
  • nucsoara
  • 150 g. cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac:

Mai intai pregatim spanacul: topim 80 g unt intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si amestecam usor pana ce aceasta devine translucida. Adaugam spanacul congelat impreuna cu o cescuta cu apa si lasam sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.

Oprim focul, presaram cascaval ras si condimentam cu sare si piper.

Separat facem sosul bechamel: Punem la topit , intr-o craticioara, 80 g unt. Cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam laptele, putin cate putin,  amestecand continuu la foc mic,  pana se obtine un sos ca o smantana groasa. Oprim focul , presaram delikat si nucsoara si omogenizam .

Ungem un vas termorezistent cu unt, apoi il tapetam cu un strat de sos bechamel. 

Asezam un strat de foi de lasagna peste care turnam 3-4 linguri cu sos. Distribuim uniform o parte din umplutura de spanac, apoi reluam cu sos bechamel, foi de lasagna, sos, umplutura de spanac... astfel incat astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos bechamel si acoperim totul cu cascaval  ras.

Introducem tava in cuptor si coacem la foc mediu pentru cca. 40 minute, cand foile de lasagna devin aramii si frumos valurite. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac si dovleac