Legume si carne la Wok

de Panacris in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2011 | 6100 vizualizari

 

Cautand prin congelator am gasit cate o punguta ramasa, ratacita din diversele legume puse asta toamna. Le-am combinat cu bucatele de carne de porc (la noi fara carne e mai complicat!!!) si s/a mancat pana la ultima inghititura.
Pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

  • vinete cubulete din congelator cca. 200 gr
  • ardei cubulete din congelator cca. 100 gr.
  • morcovi cubulete din congelator cca. 100.gr
  • fasole verde si galbena din congelator cca. 200 gr
  • ceapa 200 gr.
  • ulei masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • bucatele de carne porc cca. 500 gr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume si carne la Wok:

Ceapa se curata si se taie fideluta. Se caleste in tigaia wok cu un pic de ulei de masline si apa. Se adauga legumele din congelator. Se potriveste de sare, piper si boia. Se adauga carnea si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand e patrunsa carnea.

Se poate servi cu garnitura de orez, dar si cu paine e delicioasa.

TIPS-URI

1

pentru cei care tin post carnea se poate inlocui cu ciuperci

2

se poate folosi oricare tip de carne

3

vinetele au fost curatate semiprajite in ulei si puse la congelator din toamna

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume si carne la Wok" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
fasole scazuta cu carnaciori