Lipii libaneze cu chimen

de Bya Ralu in Piine, 6 Aug 2013 | 14070 vizualizari

 

by Patricia,sunt foarte usor de facut si foarte bune,eu am facut portie mai mica,mi-au iesit 5 :) http://www.bucataras.ro/retete/lipii-libaneze-cu-chimen-49152.html

 

INGREDIENTE

  • 250 ml faina
  • 100 ml apa
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de chimen
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii libaneze cu chimen:

Se amesteca toate ingredientele,pana devine un aluat elastic.

Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute la cald sa creasca.

Pe masa de lucru se pune faina,se mai framanta putin aluatul si se formeaza 5 bile.

Se intinde fiecare bila,cu un sucitor,se face o foaie subtire.

Se pune o tigaie pe foc sa se incinga si se pune pe rand cate o foaie subtire.

Se lasa cate minute pe fiecare parte si se scot pe o farfurie.

Se servesc atat calde cat si reci.

TIPS-URI

1

Daca nu se servesc imediat se acopera cu o folie de plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii libaneze cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Bya Ralu 1

11.08.2013, 22:40

pentru nimic

Lia_ 1

16.08.2013, 21:09

Desi esti la Satic, nu vreau sa te retin cu nimicuri ... dar voiam sa-ti spun ca mi-au ramas doua bilute de saptamana trecuta pe care le congelasem (le unsesem cu ulei de masline si infoliasem etans) si azi le-am decongelat, s-au umflat la loc si s-au comportat excelent.

Deci voiam sa-ti spun ca se si pot congela dar nu stiu pt cat timp, o saptamana si mai mult e ok.

Distractie maxima va doresc!!!

Bya Ralu 1

18.08.2013, 13:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii libaneze de casa