Loboda la borcan pentru iarna

de Ksenya in Conserve, 29 Iun 2016 | 27493 vizualizari

 

E sezonul lobodei.Anul asta loboda este foarte buna.Am tot cautat o reteta de conservare a lobodei .In afara de congelator n-am gasit una care sa-mi pasteze loboda ferma. Am testat diferite metode insa nu asa cum as fi vrut sa fie. Mai jos,aveti o tehnica de conservare a lobodei pe care am testat-o si rezultatul este ok. Loboda ramane ferma,culoarea neschimbata ,la fel si proprietatile . V-o impart cu drag si voua.
Spor la treaba!

 

INGREDIENTE

  • loboda
  • bors
  • sare pentru muraturi
  • tije de marar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Loboda la borcan pentru iarna:

Spalam bine borcanele,le lasam la scurs.Loboda o alegem ,frunzele le spalam in mai multe ape si lasam la zvantat,eu am folosit centrifuga. Tijele de marar le-am taiat si le-am asezat la fundul borcanului,am presarat cu sare apoi am inceput sa asez frunzele intregi fara sa le toc,intre straturi presarati cu sare si continuati pana se umple borcanul ,tasand pana la refuz dar nu plin.Ultimul strat sa fie presarat cu sare.Am facut o cruce din tije de marar, are rolul de a tine frunzele in lichid.Separat am pus borsul la fiert ,l-am lasat sa fiarba cateva minute,am dat deoparte si l-am lasat sa racoreasca.Am turnat borsul in borcan pana s-a  la buza borcanului.Am inchis cu capac si l-am dat la beci.

 

TIPS-URI

1

Folositi numai sare pentru muraturi

2

Borsul sa fie de buna calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Loboda la borcan pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rahela Velicu 1

30.08.2016, 21:11

kytz 1

13.03.2017, 19:19

Rețetă salvată! Anul asta o probez cu siguranță!

Panacris 1

19.05.2021, 18:31

Intereseant și de probat! Dar m-ai făcut curioasă, cu sarmalele în frunze de lobodă

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mak Kimchi - Kimchi de varza chinezeasca