Mac&Cheese

de Angelina_Elena in Paste, 26 Noi 2012 | 6617 vizualizari

 

By www.cevabun.ro

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste
  • 200 g telemea de vaca
  • 3 linguri cascaval Delaco
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura cu varf faina
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mac&Cheese:

Intr-o oala punem apa cu o lingurita de sare la fiert.

Cand incepe ssa clocoteasca adaugam pastele, si lasam 8-10 minute sa fiarba.

Branza telemea se imparte in doua. O parte o taiem cubulete mici, iar cealalta parte o dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Topim untul intr-o cratita micuta.

Adaugam faina peste unt, amestecam bine cu un tel, apoi adaugam laptele si amestecam in continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

Lasam sa de-a in doua clocote, apoi luam cratita de pe foc.

Adaugam in sos, amestecand bine cu telul, branza razuita, cascavalul si nucsoara.

Asezonam cu piper, apoi gustam sa vedem daca mai avem nevoie de sare(eu nu am mai adaugat, deoarece sarea din branza a fost suficienta).

Amestecam sosul cu pastele si cubuletele de branza ramase.

Turnam apoi amestecul intr-un vas termorezistent uns cu unt, si dam vasul la cuptorul incins pana se rumeneste deasupra.

Budinca americana se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mac&Cheese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene