Maduva de strut coapta

de Panacris in Mancaruri cu carne, 17 Iun 2021 | 2785 vizualizari

 

Zilele trecute mi-am adus aminte de oasele coapte preparate de Adina alias Mitinita 😉 Dar am vrut ceva așa mai fonfleu și uite că am găsit tocmai la Sebeș o fermă de struți https://ogradacustruti.ro/produs/oase-de-strut-pentru-fiert/, așa că am și comandat, oase, carne și ficat 😉 Mi-a plăcut că a sosit foarte repede comanda și mai ales că a fost proaspată nu congelată. Anii trecuți tot așa am comandat în altă parte și a sosit congelată ☹ 
Eee și dacă tot a fost proaspătă, m-am și pus la treabă și teste. Mno TataZmeu nu a fost prea încântat de preparat, dar mie mi-a plăcut. O să refac și cu oase de vită, probabil că acolo voi avea  mai mult success! Ajunge cu vorba, să trecem la treabă 😉

 

INGREDIENTE

  • Oase de strut cca. 2000 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată medie,
  • Usturoi 1 căpâțână,
  • Sare Himalaya,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Pâine cu cartofi.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maduva de strut coapta:

Oasele cu măduvă se spală și se pun într-o tavă încăpătoare, cu pereții mai înalți, deoarece se va topi grăsimea și e păcat să o pierdeți prin cuptor. Căpțâna de usturoi  se taie în două și se pune în tavă lângă oasele cu măduvă.

Se pun la gătit în cuptorul preîncins, cca. 25 de minute la 200 grade.

Ceapa roșie se curăță și se toacă mărunt.

Pâinea se feliază și se prăjește într-o tigaie, cuptor sau prăjitorul de pâine, ce aveți la îndemână. Apoi se unge fierbinte cu usturoiul copt.

Măduva se scoate cu o linguriță sau un bețișor de lemn, se pune pe pâine, se asezonează de sare, piper și ceapă roșie mărunțită.

Spor și poftă bună! 😉

 

Atenție, e bine să aveți la îndemână un pahar de vin sau bere rece alături. 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Maduva de strut coapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

18.06.2021, 16:22

Nu pap niciodata, insa apreciez Cris!

Panacris 1

18.06.2021, 22:11

Cum să vă spun, gustul și textura, e între curcan și vită! e deja a doua oară când gătesc cu carne de struț A început să-mi placă! Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

robert_b 1

18.06.2021, 22:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Maglubeh"