Magiun de prune

de Tabita _ in Conserve, 28 Mar 2014 | 5285 vizualizari

 

Imi era tare dor de magiun si am preparat acesta reteta magiun.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 kg prune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Se aleg prunele stricate de cele bune.

Se spala, de taie pe jumatate si se scot samburii. Se taie marunt.

Se pun prunele intr-o oala cu peretii mai grosi sau intr-un ceaun. Daca se lasa intregi prunele trebuie adaugata putina apa.

Se fierbe la foc mic si se amesteca des pentru a nu se prinde sau afuma.

Trebuie sa scada considerabil, mai bine de jumatate din cantitatea initiala.

Culoarea devine mai inchisa. Trebuie sa fiarba 5-6 ore.

Cand lingura sta dreapta, inseamna ca e gata.

Se pune in borcane sterilizate. Se inchid cu capacul, apoi se intorc cu capacul in jos. 

Se tine intre paturi pana a doua zi.

Se pastreaza in camara cateva luni.

TIPS-URI

1

Nu necesita zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de silvoita - magiun de prune