Maioneza

de Tabita _ in Clasice, 27 Mar 2014 | 3522 vizualizari

 

Este potrivita atat pentru salate, cat si pentru sandvisuri.

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 4-5 linguri ulei (de calitate)
  • sare
  • (zeama de lamaie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza:

Se pun intr-un castronel galbenusul crud, mustarul si sarea.

Se amesteca cu o lingura de lemn continuu in aceiasi directie pentru a nu se "taia" maioneza si se toarna ulei putin cate putin. Uleiul se picura incet. Se amesteca bine de fiecare data dupa ce picuram uleiul pana cand nu se mai vede uleiul si apoi picuram iar. Cand devine mai consistenta se poate adauga mai mult ulei. In caz ca se "taie" se mai adauga o lingura de mustar si se amesteca rapid. La final se adauga sare si eventual zeama de lamaie.

TIPS-URI

1

Se condimenteaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (15)

gio 1

27.03.2014, 16:12

Tabita _ 1

28.03.2014, 00:15

gio

MIUTA 1

28.03.2014, 12:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Maioneza gata in 5 minute