Maioneza de post din aquafaba

de madi_marin in Sosuri, 16 Iul 2017 | 6487 vizualizari

 

Aquafaba este lichidul din conserva de năut. Am descoperit nu demult acest tip de maioneză şi mi-am propus să îl încerc. Sunt foarte încântată de rezultat. E foarte bună la gust! Eu am folosit-o la o salată de vinete, însă poate fi folosită la o mulţime de preparate, inclusiv la prăjituri, pentru ca are aceleaşi proprietăţi cu cele ale albuşului de ou. Veţi fi uimiţi de rezultat!

 

INGREDIENTE

  • 50 ml apă din conserva de năut
  • zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă muştar
  • sare
  • cca. 250 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de post din aquafaba:

Punem în vasul mixerului vertical (cel cu cuţit) apa, muştarul, sarea şi zeama de lămâie.

Începem să mixăm şi adăugăm ulei în fir subţire, până ajunge la consistenţa dorită (e posibil sa adăugăm mai mult ulei decât am precizat).

Se poate adăuga usturoi dacă servim la peşte, cartofi prăjiţi sau friptură.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de post din aquafaba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

16.07.2017, 13:30

Rocsi 1

16.07.2017, 20:50

Ce consistenta pufoasa are! Sigur este si foarte buna!

Gherca Daniela 1

17.07.2017, 22:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos "Grecesc"