Probabil unora li se pare o reteta foarte banala mamaliga cu branza, nu si daca combinam ingrediente de buna calitate. In cazul acesta devine un deliciu culinar.
Apa pentru mamaliga o punem pe foc cu sarea. Cand a dat in clocot apa incepem sa adaugam malaiul, invartind in continuu sa nu se faca cocolosi, daca mai este nevoie mai adaugati ulterior malai. (depinde de calitatea malaiului). Mamaliga se fierbe minimum 30 minute la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se arda. Trebuie sa obtinem o mamaliga nu foarte tare.
Intre timp dam drumul la cuptor. Carnatii le taiem rondele mici, le prajim foarte putin intr-o tigaie. Branza telemea o dam pe razatoare, branza de vaci o amestecam cu smantana si praf de sare. Ungem o tava cu untura ce am obtinut de la prajirea carnatilor si incepem sa facem straturile de mamaliga. Jumatate din mamaliga fiarta si fierbinte intindem in tava unsa, presaram cu telemeaua rasa si punem jumatate din cantitatea de carnati prajiti, intindem cealalta cantitate din mamaliga, turnam deasupra branza cu smantana si cealalta parte din carnatii prajiti.
Lasam la cuptor minimum 30 de minute la foc mare.
1
atentie la cantitatea de sare folosita in cazul in care branza de telemea este mai sarata
2
cu cat mai mult lasam in cuptor, cu atat devine mai gustos preparatul
3
sa nu va fie teama sa folositi untura de la carnatii prajiti, da o aroma speciala