Mancare de dovlecei cu ciuperci

de katty in Mancaruri de post, 1 Oct 2017 | 18206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1/2 morcov
  • 2 dovlecei tineri
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 300 gr rosii pasate
  • sare
  • 1 lingura ulei
  • piper negru macinat
  • 1 foaie de dafin
  • rozmarin uscat
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecei cu ciuperci:

Curatam ceapa si o tocam fin, ardeiul gras cubulete, iar morcovul semirondele cat mai subtiri.

Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa si le taiem in patru.

Dovleceii ii curatam si ii taiem cuburi mai mari.

In uleiul incins, punem la calit, pe rand, morcovul, ceapa, ardeiul gras, ciupercile. Acoperim cu apa calda. Punem sare, piper, foaia de dafin si lasam sa dea cateva clocote, apoi punem dovleceii. Fierbem 10 minute, apoi punem rosiile si rozmarinul. Fierbem pana scade si se leaga sosul.

Adaugam usturoiul tocat fin inainte de a stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjolute vegetariene de post (falafel)