Mancare de fasole

de Sanda s in Mancaruri de post, 13 Oct 2011 | 3777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • • fasole boabe : 500 gr
  • • morcov: 1 buc
  • • frunze de dafin: 3
  • • bulion: 2 linguri
  • • marar : o legatura
  • ceapa: 2 buc
  • • ulei pentru calit ceapa – 2 linguri,
  • • sare si piper dupa gust.
  • • Ulei de dovlecel
  • • Muraturi (castraveti, sfecla, gogosari)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole:

Punem boabele de fasole  trecute printr-un jet de apa, la inmuiat pentru cateva ore.

  Pe urma, intr-o oala mare, punem fasolea inmuiata, o ceapa curatata si taiata in patru, morcovii curatati si  taiati in doua. Se lasa totul la foc potrivit timp de o ora. Se mai adauga apa daca se evapora.  Boabele sunt fierte in momentul in care sunt sfaramacioase.

  Intr-o craticioara turnam uleiul, tocam ceapa marunt si o punem la calit. Dupa aproximativ 2 minute se pune si bulionul, iar cand pasta isi schimba culoarea  stingem focul. Din oala cu fasole se scot morcovii, ceapa si frunzele de dafin. Punem ceapa calita si bulionul, amestecam bine si se lasa totul la fiert pentru inca cateva minute. Se pune sare si piper dupa gust.

In timp ce compozitia fierbe, tocam marunt mararul si il presaram deasupra fasolei, totul se amesteca, stingem aragazul si punem capacul. Se serveste alaturi de ulei de dovlecel, sfecla, castraveti sau gogosari murati.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de toamna