Ador mancarica de fasole pastai!! A iesit o minunatie! Cu usturoi verde...mhhh...
Inlaturam capetele de la fasole si le rupem apoi in 2 sau 3 bucati, cat sa le putem manca fara prea mare efort. Le spalam.
Punem un vas cu apa (aproximativ 2 l) si sare sa fiarba. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca, adaugam fasolea pastai, acoperim cu un capac si lasam la foc mic maxim 10 minute.
Le scurgem de apa in care au fiert.
Intr-o oala incapatoare punem putin ulei si adaugam ceapa, ardeiul si morcovul tocat marunt. Calim putin legumele, apoi adaugam fasolea oparita anterior, acoperim totul cu aproximativ 1 l apa si lasam pana incepe sa fiarba.
Adaugam rosiile din conserva cu tot cu zeama, pasta de ardei rosu, cimbrul, piperul, sarea si miscam usor vasul astfel incat sa se amestece totul dar fara sa trebuiasca sa folosim o lingura - ca sa nu rupem (sfaramam) fasolea -.
Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 10-15 minute, apoi adaugam usturoiul verde tocat marunt, mai lasam inca 5 minute si inainte de a opri focul, adaugam catelul de usturoi zdrobit si tocat marunt.
Presaram marar, punem la racit si papam.