Mancare de mazare (de post)

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 18 Mar 2016 | 7453 vizualizari

 

O mancare simpla, rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa;
  • un morcov;
  • o tija de apio;
  • un ardei gras;
  • 6 linguri ulei;
  • apa;
  • sare;
  • 1 kg mazare congelata;
  • doua linguri bulion;
  • o legatura de marar.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare (de post):

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Tija de apio se spala si se taie rondele.

Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie fasii groase.

Aceste legume se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul, putina sare si o cescuta cu apa si se lasa la foc sa se inabuse, acoperind cratita cu un capac.

Mazare se spala, se scurge de apa si se pune peste legume, dupa ce acestea s-au patruns putin. Se adauga apa, cat sa acopere bine totul, si se lasa la fiert in continuare.  

Dupa ce toate legumele au fiert, se pune bulionul, se mai fierbe mancarea cateva minute, se potriveste de sare, iar la final se adauga mararul (spalat si tocat).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de fasole cu sos de ceapa caramelizata