Mancare de naut cu carnati

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 19 Mai 2015 | 17434 vizualizari

 

Nu am mai mancat din copilarie. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 300g naut
  • 400g carnati taranesti
  • 1 ceapa
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 ardei verde mic
  • 1 ardei rosu mic
  • 50ml ulei
  • 2 linguri pasta gulas
  • 2 linguri pasta de tomate
  • cimbru
  • oregano
  • patrunjel
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de naut cu carnati:

Nautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata.

A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore.

Cand este fiert se pune la scurs.

Se curata ceapa si se toaca marunt.

Se curata ardeii si se taie fasii.

Se curata morcovul si se taie rondele.

Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa 3-4 minute.

Se pun si ardeii si morcovii si se mai caleste 3-4 minute.

Se pune vegeta, piper si apa si se lasa sa fiarba 10 minute.

Se adauga nautul fiert, se completeaza cu apa si se fierbe 15-20 minute.

Carnatii se taie rondele si se prajesc separat intr-o tigaie.

Cand sunt prajiti se pun peste naut in cratita si se mai fierbe 10 minute.

Se adauga pasta de gulas, pasta de tomate, cimbrul si oregano si se mai fierbe 10 minute.

Se potriveste de sare.

Se pune patrunjelul tocat marunt, se mai da un clocot si este gata.

Se poate pune si in cuptor dupa ce se pun toate ingredientele sa scada cat doriti.

Se mananca cu salata sau muraturi.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate cumpara naut fiert la conserva si atunci se reduce timpul de preparare cu 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de naut cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]