Mancare de spanac, cu leurda si orez

de RODIMUR in Mancaruri de post, 17 Mar 2019 | 6417 vizualizari

 

A venit primăvara și ”este liber” la trufandale și la bunătăți culinare, în acord cu rigorile Postului Mare...
Mâncarea de spanac, cu leurdă și ceapă verde este una din bunătățile de post pe care trebuie neapărat să le încercăm în această perioadă, pentru o satisfacție culinară deplină.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de spanac proaspăt
  • 1 legătură de leurdă
  • 1 legătură de ceapă verde (5-6 bucăți)
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 150-200 ml de apă
  • sare
  • piper
  • 150 grame de orez
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru orez
  • sare
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac, cu leurda si orez:

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc, la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă.

Se taie și se aruncă partea inferioară a firelor de leurdă (cam 1,5-2 cm), se spală foarte bine, în câteva ape, iar apoi se mărunțesc și se călesc ușor în cratiță, cu ceapa, deja înmuiată.

Se rup rădăcinile spanacului și cam 2 cm din tijă, se spală foarte bine, în 3-4 ape, se taie grosier și se adaugă în cratița cu ceapa și leurda înmuiate, cu un pahar de apă rece. Se lasă cratița la foc mediu și se amestecă din când în când în ea, până ce scade lichidul. Atunci se condimentează cu sare și piper, se amestecă și după 2-3 minute se ia cratița de pe foc.

Cât timp scade spanacul la foc mediu, se fierbe orezul, spălat bine în prealabil în câteva ape. Spre sfârșit, când orezul se leagă, se adaugă sare, după gust și 2 linguri de ulei de floarea soarelui. 

Se toarnă orezul fierbinte într-o formă unsă cu ulei în prealabil și după 5-7 minute, se răstoarnă pe farfurie, se presară pătrunjel tocat și se servește cu mâncarea de spanac cu leurdă. Nu se servește cu pâine.

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și leurda, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie și să rămână dulci.

2

Spălați foarte bine leurda și spanacul, în câteva ape,

3

Gătiți mâncarea de spanac la foc mediu, până ce scade lichidul.

4

Amestecați adeseori în ea, mai ales spre sfârșitul preparării, ca să nu se prindă de fundul vasului.

5

Dacă doriți, puteți suplimenta cantitatea de ceapă verde.

6

În lipsă de leurdă, spanacul se poate pregăti și cu 4-5 căței de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac, cu leurda si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de hribi