Mancare de vinete

de Ina in Mancaruri de post, 13 Iul 2010 | 8379 vizualizari

 

Buna in zile de post, dar nu numai....

 

INGREDIENTE

  • doua vinete potrivite
  • doua cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 4-5 rosii sau 2-3 linguri cu bulion
  • cimbru
  • sare
  • piper boabe
  • doua foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete:

Ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras  se curata, se spala  si se toaca marunt. Se pun la calit in putin ulei de masline cu apa ( eu mai mult le fierb decat le calesc, pentru ca am probleme cu fierea  :P ). Cand capata culoare aurie se adauda o cescuta cu apa, cimbru, boabe de piper, foile de dafin, sare dupa gust si rosiile sau bulionul. Se amesteca cu o lingura de lemn, lasand pe foc, in continuare.

Vinetele se taie cubulete si se prajesc usor in tigaia cu putin ulei incins, dupa care se adauga peste legumele fierte. Lasam sa fiarba pana se patrunde vanata, apoi oprim focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat marunt.

Este gustoasa atat calda, cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de legume cu hrisca