Mâncare rece de iepure cu măsline

de alice_ciobanu in Mancaruri cu carne, 31 Mai 2011 | 29911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg ceapă
  •  carne de iepure (eu am folosit carcasa de la un iepuraş, dacă se poate numi aşa)
  •  200 ml ulei
  •  300 gr măsline
  •  4-5 linguri sănătoase de bulion 
  •  sare, piper, dafin, delikat

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare rece de iepure cu măsline:

Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper şi se lasă la fiert până se inmoaie puţintel, cam o oră. Apoi se scoate si se prăjeşte puţin pe ambele părţi în ulei incins.

Ceapa se taie rondele, julliene se zice?....deci se taie rondele si se pune la călit în 300 ml ulei încins. Se tot învărte în oala, având grijă să nu se ardă ceapa ci doar să  se înmoaie, şi să capete o culoare aurie. Se lasă aşa la foc mic cam 30-40 minute, după care se pune apă cât să o cuprindă bine şi se lasă să fiarbă la foc înăbuşit 2 ore. Când ceapa s-a transformat într-un sos se adaugă bulionul, frunza de dafin , citeva boabe de piper şi se mai lasă la fiert încă vreo 10-15 minute. Apoi se adaugă carnea şi măslinele şi se mai lasă vreo câteva clocote.   Se poate consuma şi caldă...dar...adevărata savoare a acestei mâncări este atunci când e rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare rece de iepure cu măsline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Kabsa" cu pui