Mancarica de linte rosie cu afumatura

de Oana in Porc, 1 Feb 2010 | 35580 vizualizari

 

Este prima data cand gatesc linte si e tare buuuna! O mancare rapida si hranitoare, care te incalzeste iarna. In timpul fierberii lintea devine un piure gros, care absoarbe gustul de afumatura.

 

INGREDIENTE

  • 100 g kaizer afumat
  • 2 linguri ulei
  • 250 g linte rosie
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • o tija de telina
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 l apa
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri patrunjel verde tocat fin
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte rosie cu afumatura:

Lintea se spala bine in mai multe ape. Legumele se curata de coaja, se spala, morcovul si ceapa se toaca cubulete, usturoiul se piseaza iar tija de telina se taie rondele (eu am la congelator :) ). Kaizerul se taie felii subtiri.

Se incinge uleiul si se pune kaizerul, se lasa foarte putin la rumenit, apoi se scoate intr-un bol. In aceeasi oala se pun morcovii, ceapa, usturoiul si telina, plus 2-3 linguri de apa si se lasa la inabusit 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga sucul de rosii si apa, kaizerul, lintea, foile de dafin si se lasa sa se infierbante bine. Se pune apoi capacul la oala si se fierbe la foc mic 30-40 minute, amestecand din cand in cand. Lintea se va umfla, atentie sa nu se lipeasca!

La final se potriveste cu sare si piper, se scot foile de dafin si se presara patrunjelul verde.

TIPS-URI

1

In loc de kaizer se poate folosi un carnat mai grosut, gen trandafir sau mai multe feluri de carnati.

2

In loc de apa se poate folosi supa de carne, daca aveti, va iesi mai gustoasa mancarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte rosie cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Oana 1

01.02.2010, 18:51

Ancuto, pai si eu am zis sa nu faca 100 de ani Chiar e usor de facut si a papat si Stef , doua linguri mari - i-am scos afumatura aia, asta dupa un castronel cu supa

rivka 1

03.02.2010, 08:34

ce bine arata! cred ca a fost tare buna!
anca ce ai tu e galbena cred, e aprox la fel, fa-o e pacat sa nu o faci.

si eu vreau o portie din mancarea asta

nyari1968 1

11.04.2012, 08:50

Lintea nu se foloseste nicodata direct,fara a pune boabele la-nmoi(ca si fasolea uscata)deoarece in 30-40 de minute nu se fierbe si se prinde(afuma,arde)indiferent de cratita..apoi ajunge la gunoi.
Primiti acest sfat si va doresc: "Pofta buna!"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din carne de porc