Din categoria hai sa fac ceva de haleala cu ce am la indemana....am mai gasit in gradina niste fasolica fideluta, nu multa dar foarte cruda, aia multa am pus-o la congelator. Apoi ceva carnita ca doar sunt leoaica si trebuie sa rod si eu ceva. Carnita aia este afumata, sumt bucati de la coasta cu cartilagii, o bunatate pentru cei ce vor sa roada ceva, asa ca mine.Apoi niste rosii cu ardei, ca tot am facut amestecul asta pentru iarna si o sticla nu s-a umplut, asa ca am pus-o in mancarica, ceapa tot din recolta de anul asta, nu foarte mare dar gustoasa si la final niste marar proaspat, cam firav, am aruncat in dorul lelii niste samanta si uite ca a rasarit si mararul....gata cu vorba sa bagam si textul....Din start spun ca este o reteta care nu are ingrediente cantarite, ca nici stramosii nostri nu cantareau ingredientele si le iesea mancarea....
M-am dus in gradina am adunat fasolica, am curatat-o si am spalat-o apoi am taiat-o mai marunt. Ceapa am curatat-o, spalat-o si apoi am taiat-o marunt. Am taiat si bucatele de carne si apoi le-am pus la prajit intr-o cratita cu ulei , le-am lasat cca 15 min cat sa se perpeleasca-n ulei, apoi le-am scos pe o farfurie. Am pus ceapa in cratita si am calit-o, am adaugat apoi fasolica si am lasat-o 10 min dupa care am adaugat apa , am acoperit cratita cu un capac, am dat focul foarte mic si am lasat sa fiarba cca 30 min. Dupa cca 30 min am adaugat amestecul de rosii si ardei si bucatele de carne, am acoperit din nou cu capac si am lasat sa fiarba la foc foarte mic cca 1 ora. La final stingem focul si adaugam mararul tocat. Servim fie cu mamaliguta calda sau cu paine si binenteles niste castraveti murati.