Martisoare dulci

de epurasha2bb in Prajituri, 8 Mar 2011 | 5974 vizualizari

 

pornind de la o reteta a Lianei Filipas, una dintre fetele de pe blogul Bucatrasele vesele, am facuyt aceste martisoare dulci dar fara coloranti, folosind putina sfecla rosie indulcita cu lapte, zahar si vanilie.Au iesit de un roz dragalas nu rosii cum speram eu insa foarte pufoase si deosebit de gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 110 g unt nesarat Lacteea
  • 50 g zahar(3 linguri pudra si restul normal)
  • 1 galbenus crud de ou de gaina
  • 4 picaturi esenta de vanilie
  • 220 g faina laba de prajituri
  • 1 pliculet praf de copt
  • 4 linguri zeama de la piureul de sfecla rosie( pt. care ne trebuie o jumatate de radacina mica de sfecla rosie, 4 linguri de lapte rece, 3 linguri de zahar si 3 picaturi esenta de vanilie)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Martisoare dulci:

Se freaca spuma untul cu galbenusul si zaharul si esenta de vanilie.Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se fac 2 bile.Facem piureul de sfecla dand pe razatoare sfecla si apoi amestecand cu laptele, esneta de vanilie si zaharul se paseaza.Se strecoara 4 linguride zema care se adauga in jumatate din aluat, una din bile.Se famanta bine folosind inca putina faina ca sa nu se lipeasca.Se fac apoi diverse modele, rasucind bentite de lauiat intre palme si incrucisandu-le.Se coc la cuptorul incins in tava cu hartie de copt si la foc mediu cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Martisoare dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine