Mazare scazuta cu dovlecei pane

de daniastefania in Mancaruri de legume, 21 Apr 2015 | 9803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g mazare congelata
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 150 ml suc de rosii
  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 1 lingurita boia de ardei
  • Faina
  • Pesmet
  • Sare
  • Ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare scazuta cu dovlecei pane:

Curatam dovleceii, ii saram si ii lasam sa iasa apa din ei. Apoi ii scurgem bine. Punem mazarea la fiert. Cand a fiert, facem un rantas din 3 linguri de faina si 3 linguri de ulei. Cand faina si-a schimbat culoarea adaugam boiaua. Mai lasam sa se prajeasca putin si adaugam putina apa. Cand s-a ingrosat rantasul il adaugam peste mazare. Adaugam si sucul de rosii si sare, dupa gust. Mai lasam sa dea intr-un clocot si gata mazarea. 

Trecem la dovlecei. Punem intr-o farfurie faina, in alta pesmet si in alta ouale batute cu putina sare. Trecem dovleceii prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet. Ii prajim in ulei incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Ii scoatem pe hartie absorbanta. Servim mazarea alaturi de dovlecei

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare scazuta cu dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curry cu cartofi si mazare