Mazare verde cu pipote si piept de pui

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 21 Mar 2018 | 3490 vizualizari

 

 Am poftit la mazare verde cu pipote. Am avut pipote de la pasarile de curte ale soacra-mi. Pentru ca mi-au parut putine, am mai adaugat si niste piept de pui.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pipote de gaina
  • 500 gr mazare amestec mazare verde cu morcov [ congelate]
  • 300 gr piept pui [ fara piele ]
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • 1/2 lingurita amestec condimente Cajun
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare verde cu pipote si piept de pui:

  1. Pipotele se curata si se spala.
  2. Morcovii, usturoiul si ceapa se curata.
  3. Pentru ca fierb mai greu, am fiert separat pipotele cu morcovii intregi in apa sarata timp de 20 minute.
  4. Dupa ce fierb pipotele, se feliaza, iar morcovii se taie cuburi.
  5. Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se soteaza usor in ulei.
  6. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Prajiti pana cand pieptul incepe sa se albeasca.
  7. Condimentati cu sare, boia si amestecul cajun.
  8. Adaugati mazarea verde cu morcovi, pipotele feliate, un pahar cu apa. Amestecati 
  9. Lasati sa fiarba inabusit 10 minute.
  10. Incercati pipota daca este bine fiarta si puneti pasta de rosii.
  11. Dupa 5 minute, gustati si condimentati daca mai este nevoie cu piper si sare.
  12. Serviti preparatul cald cu mult patrunjel tocat presarat pe deasupra.

                                 Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pipotele se fierb separat pentru ca ele se patrund mai greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare verde cu pipote si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pipotele si inimioare servite in vas de lemn