Melci cu dovleac si cocos

de Tabita _ in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 5002 vizualizari

 

Pentru ca imi plac mult si dovleacul si cocosul si am executat aceasta reteta.
Multumesc Nicoleta pentru inspiratie.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 800 g dovleac
  • 100 g cocos ras
  • 200 g zahar
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • Pentru uns:
  • putin unt
  • cateva linguri de lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu dovleac si cocos:

 Am scos din frigider foaia de aluat. 

 Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. 

 Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie. 

 Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul. Din cand in cand am apasat cu o lingura. 

 l-am lasat sa se raceasca. 

 Am intins uniform dovleacul peste foaia de aluat. Am presarat cocosul peste dovleac. 

 Am rulat strans (pe latimea foii). (Pentru a se taia mai bine feliile, se da la congelator pentru aproximativ 20 de minute sa se intareasca.) 

 Am taiat felii de 1, 5-2 cm, le-am uns cu putin unt amestecat cu cateva linguri de lapte si le-am pus in tava pe hartia de copt. 

 Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 25-30 de minute.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se lasa sa se scurga bine sucul de la dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu dovleac si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post