Cu parere de rau ca am facut portie mica,data viitoare voi dubla cantitatile...am deja comenzi(prietenei mele AMA, cu mare drag:*)
Se prepara aluatul: Drojdia se dizolva in laptele caldut.Pregatim un lighenus de plastic,unde punem faina,iar in mijloc formam un cuib,unde presaram sarea,turnam laptele cu drojdia bine dizolvata si incepem sa le incorporam,imediat punem si oul,iar catre final cand aluatul este aproape gata pentru dospit punem si uleiul,cuprinzandu-l foarte bine in aluat. Lasam la dospit pana isi dubleaza cantitatea.
Umplutura:Frecam untul cu ierburile,usturoiul strivit cu presa si sarea.Impartim pasta in 3 parti egale.
Aluatul bine dospit il impartim in 3 parti egale pe masa de lucru data cu putina faina.Intindem din fiecare bucata o foaie dreptunghiulara subtire alungita(mi-au iesit fasii dreptunghiulare de cca 80cm) vezi foto3. Ungem foaie de aluat cu o parte din pasta de unt, usturoi si ierburi (trebuie lasat ff putin si pentru uns deasupra). Rulam aluatul pe lung vezi foto 4. Taiem ruloul obtinut cu un cutter pe toata lungimea. Taietura trebuie sa aiba o adancime cam pana la jumatatea ruloului si departam putin marginile taieturii.vezi foto 4. Incepem sa rulam incet formand un mic melc pe care il ungem putin cu pasta ramasa.
Punem painicile pe tava cuptorului cu hartie de copt.Dam cuptorul la 220 C pentru aproximativ 45 minute pana painicile sunt rumene.