Mere cu bundita

de Zamfira in Dulciuri, 18 Mar 2013 | 3456 vizualizari

 

Desert extrem de aromat, un gust perfect dulce-acrisor. Originea acestui desert ,,svab".
Svab: coloniştii germani, francezi, italieni şi spanioli aşezaţi în secolul al XVIII-lea în unele regiuni din Banat şi din Transilvania, germ. Schwabe.
Recomand acest desert celor care nu sunt la dieta :)), odata gustate aceste mere cu bundita, nu vor putea fi lasate deoparte pana nu le gatam.
Sa aveti pofta!!!

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere dulce acrisoare, foarte bine coapte (moi)
  • 250-300 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 300 ml apa
  • zahar pudra vanilata
  • scortisoare
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere cu bundita:

Spalam, curatam merele de coaja si le taiem rondele indepartand mijlocul marului cu o lingurita.

Pudram rondelele cu faina si apoi le dam prin aluat (bundita).

Aluat (bundita): amestecam faina, oul, laptele si apa, adaugam un pic de sare, apoi adaugam zaharul. Omogenizam foarte bine aluatul,  trebuie sa obtinem o compozitie mai groasa ca o smantana (mult mai consistententa decat compozitia pentru clatite).

Rondelele date prin faina si aluat sunt prajite in ulei incins (5-7 minute pe fiecare parte).

O recomandare: prajiti merele intr-un vas, tigaie, etc. cu capac...merele cu bundita sunt foarte neastamparate.

Scoateti rondelele pe un servet absorbant.

Cand se mai racesc rondelele, le pudram cu zahar pudra vanilata si scortisoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere cu bundita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Ubulika 1

21.03.2013, 10:31

ela 1

26.03.2013, 16:59

are bundita,ca a venit iarna

Panacris 1

26.03.2013, 17:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Espresso cu cafea si portocala