Mici din somon

de RuxyRux in Somon, 9 Aug 2012 | 5494 vizualizari

 

Magnifici!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de somon taiate dintr-un file mai gros
  • condimente : ienibahar, usturoi macinat, piper negru, chimen, coriandru, chili, cimbru
  • sare de Himalaya( sau de mare, grunjoasa)
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • 3 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei de palmier
  • 3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici din somon:

Somonul se spala apoi se zvanta pe un prosop de hartie, se dezoseaza( cu mare atentie) si apoi se faramiteaza(cu furculita si cutitul)

Se pune in masina de cafea cate o lingurita din fiecare condiment uscat. Se macina. Din compozitia rezultata vom folosi doua lingurite pentru toata cantitatea de somon. Restul pastram pentru inca o tura de mici.

Mixam somonul la blender.

Scoatem intr-un vas compozitia si amestecam cu condimentele, sarea si usturoiul zdrobit. Punem o lingura de ulei de palmier si amestecam bine. Adaugam bicarbonatul si apa minerala si din nou amestecam( framantam).

Cu mana unsa cu ulei de palmier formam micii apoi ii punem in caserola la frigider pentru o ora si jumatate.( Desigur putem lasa si mai mult sau in cazul in care ne grabim chiar si mai putin).

Ii frigem pe gratarul uns cu putin ulei( de palmier).

Eu i-am servit la masa cu paine neagra taraneasca si cu un mustar genial cu bobite mari. Punem alaturi si cartofi pai la cuptor cu ulei de masline, rozmarin si usturoi, yamyyyyy.... Incredibil de gustosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mici din somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Meniu de 1 Mai