Milch schnitte sau "felii cu lapte"

de gaby_duceag in Prajituri, 25 Iun 2010 | 72721 vizualizari

 

La reteta asta as putea scrie la sursa: "de pe net":))) ca am vazut-o pe multe bloguri, nu stiu exact cui apartine. Ce-i clar e: ca nu-mi arog nimic :))))

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 4 oua
  • 3-4 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • o lingurita praf copt 
  • o lingura miere
  • 4 linguri ulei
  • 2-3 linguri lapte

pentru crema

  • 200 ml  lapte condensat indulcit
  • 200 ml frisca
  • un plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura  miere(eu zic..mai bine nu. e suficient de dulce laptele condensat+ frisca vegetala)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milch schnitte sau "felii cu lapte":

Pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul si laptele pana se deschid la culoare.

Adaugam apoi faina , grisul, cacaoa si praful de copt , putin cate putin.

Albusurile le mixam spuma si le adaugam usor in amestec.

E timpul sa introducem in actiune mierea si uleiul.

Intr-o tava de marimea 34/30cm  tapetata cu hartie pentru copt, turnam compozitia si o introducem in cuptorul preincalzit lasand-o la foc mediu pentru aproximativ 12-13 minute.

Acum...mie nu mi se pare suficient acest blat decat daca-l taiem in doua pe mijloc si suprapunem foile, asa ca avem doua variante:

1. coacem doua blaturi dubland cantitatile

2.impartim compozitia si coacem doua foi intr-o tavita mai mica.

 

Crema

Mixam frisca. Intr-un bol punem laptele condensat plus 50 ml lapte  peste care adaugam gelatina care a fost inmuiata doua minute in doua linguri apa si apoi dizolvata pe baie de abur in laptele ramas.

Adaugam frisca batuta, mierea si vanilia si  amestecam usor.

O lasam la frigider si cand incepe sa se intareasca o punem intre blaturi. (eu am pus putin si deasupra)

Crema in varianta mea

Prima data cand am facut aceasta prajitura, nu aveam lapte condensat si am inlocuit cu 150 ml smantana+50 ml lapte, indulcit dupa gust

Varianta asta mie imi place mai mult. E mult mai usoara si aerata crema comparativ cu cea care contine lapte condensat.

Prajiturica asamblata se da la rece pentru cel putin doua ore.

E delicioasa! Am facut-o doua zile la rand si parc-as face-o si azi :)))

 

TIPS-URI

1

in mod normal, blatul va iesi mai inalt/pufos, insa mie, cand am facut-o pe cea din foto, nu mi s-au batut bine albusurile :d. ;asta n-a afectat cu nimic insa o sa revin si cu ea inalta:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Milch schnitte sau "felii cu lapte"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Xandrinne 1

25.09.2014, 07:37

Rita Ilies 1

01.04.2015, 13:53

Waaaaaaaaaaa! De ce nu mi-ai zis că ai rețeta asta?

Panacris 1

12.01.2020, 15:17

Wowwww! Cum de am ratat bunaciunea asta! De probat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie