Pur si simplu din intamplare, am descoperit aceasta minunata combinatie de salsa de busuioc cu migdale, cu paste tip mini pene.
Majoritatea retetelor de salsa se fac cu nuci pecan, alune (desi pot produce alergii), neavand in casa in acel moment, alune,$ am descoperit ca mai aveam o manuta de fulgi de migdale, asa ca le-am integrat in salsa si biiiineeee am facut.
Va provoc sa incercati, sigur o sa fiti incantati!
Se fierb pastele al dente.
Eu le fierb cu 3 min mai putin decat in prospect, apoi le acopar si le las 15 min sa se umfle, opresc 2 ,3 linguri din zeama pt salsa (daca este nevoie). Le spal in jet de apa rece si le pun la scurs.
Verdeturile se spala si se maruntesc de cutit, apoi se pun in blender impreuna cu uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul (cate putin pana potivim gustul). Dupa ce s-a mixat bine verdeata, punem si fulgii de migdala si mai blendam un pic pana obtinem o pasta compacta-daca este prea groasa, o subtiem cu o lingura din apa de la paste.
Pastele se toarna intr-un castron incapator, apoi punem salsa de busuioc si le amestecam usor sa nu le rupem.
Pentru un aspect mai deosebit, se face un lotus din rosie.