Moelleux au chocolat

de RuxyRux in Prajituri, 13 Noi 2013 | 7397 vizualizari

 

O reteta delicioasa by Jamie Oliver...aceste mici minunatii se pot servi direct cu lingurita din cupe individuale in care se si pun la cuptor, sau se pot servi ca si briose daca le veti lasa mai mult la copt sa se intareasca ....este alegerea voastra :)

 

INGREDIENTE

  • 50 gr unt
  • 240 gr ciocolata neagra 70 sau 75%( Jamie precizeaza 300 gr)
  • 150 gr zahar brun
  • 4 oua
  • vanilie
  • 50 gr faina
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Se preincalzeste cuptorul la 210 grade.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi, apoi se lasa vasul deoparte sa se raceasca usor.

Se ung formele cu unt( daca aveti si doriti sa le faceti in cupe individuale, folositi-le pe cele ceramice de sufleu). Eu am avut forme de silicon.

Se mixeaza untul cu zaharul si vanilia pana devine cremos. Se adauga ouale pe rand si se amesteca bine dupa fiecare, apoi faina si praful de sare. Turnam ciocolata si mixam usor pana se omogenizeaza complet.

Punem in forme compozitia si le introducem in cuptor.

Daca dorim sa fie moi prajiturile le lasam cca 8 minute la cuptor, daca le dorim sa arate ca in imagine le lasam inca 6 minute.

In oricare varianta am alege sa le preparam prajiturelele sunt delicioase :)

Multumesc Jamie :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice