Mousse au chocolat

de danakarin in Dulciuri, 21 Apr 2013 | 10306 vizualizari

 

Va invit sa savurati aceasta specialitate a cofetarilor francezi: repede si bun!

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolată amăruie de calitate buna cu un conţinut ridicat de cacao
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 4 ouă
  • 50 g de zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse au chocolat:

Separam ouale, batem spuma si o lasam in frigider pana pregatim restul.

Amestecam galbenusurile cu zahar intr-o crema spumoasa, care isi tripleaza volumul. Batem frisca si o plasam de asemenea in frigider. Topim ciocolata pe baie de apa, o adaugam incetisor la crema de oua apoi mai adaugam albusurile batute, cu miscari de jos in sus  ca sa pastram textura aerata. Tot cu grija amestecam si frisca cu restul componentelor. Ceea ce obtinem este o crema destul de fluida, pe care putem sa o portionam cu usurinta. O punem in cupe si o lasam in frigider 3-4 ore. Eu am lasat-o doar doua...ca nu am mai avut rabdare. In acest timp isi castiga textura tipica de mousse.

Am servit cu afine proaspete. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar